Friday, February 20, 2009

TAHNIAH SURUH MENJAYA RASUAH NEGARA HALIMUNAN !!!!!!!

BERBILIUN TAHNIAH KEPADA SURUH MENJAYA RASUAH NEGARA HALIMUNAN DI ATAS LANGIT KERANA DAPAT MENYELESAIKAN SIASATAN TERHADAP PENYALAHGUNAAN KUASA MENTERI YANG AGAK BESAR SELUARNYA BERKAITAN DENGAN PEMBELIAN LEMBU SERTA PEMBELIAN DAN PENYELENGGARAAN KERETA RASMI MENTERI YANG AGAK BESAR SELUARNYA. SEMUA SIATAN TELAH SELESAI DAN TERDAPAT BUKTI YANG SANGAT KUKUH BAGI MENDAKWA MENTERI YANG AGAK BESAR SELUARNYA.

SETINGGI TAHNIAH JUGA DIUCAPKAN KERANA LAMBAT MENYELESAIKAN PENYIASATAN TERHADAP DAKWAAN LATUK BERI AHWAR AHIM BERKAITAN ISU CUBAAN MEMBELI SALAH SEORANG AHLI YANG BERHORMAT DARI PARTI PIKAT RAKYAT DENGAN NILAI ADALAH JUTANYA.

BEGINILAH CARANYA KALAU KITA HENDAK MENGALAHKAN PIHAK LAWAN. TAK DAPAT CARA PILIHANRAYA MAKA GUNA SEMUA SALURAN YANG ADA UNTUK TUJUAN PEMURNIAN INI. SAYA CADANGKAN AGAR SATU LAGI SURUHANJAYA IAITU SURUHANJAYA DIRAJA CAKAP BANYAK TANPA BUKTI DITUBUHKAN DENGAN PERKENAN YANG DIPERTUAN AGONG BAGI MEMANTAU KARENAH PIHAK-PIHAK PEMBANGKANG. JIKA TERDAPAT BUKTI, JATUHKAN HUKUMAN DENGAN SERTA MERTA DAN KERUSI PARLIMEN ATAU NEGERI AHLI YANG BERHORMAT TERSEBUT DISERAH SECARA OTOMATIK KEPADA PIHAK YANG SANGAT MEMERLUIKANNYA.

KALAU MASIH LAGI GAGAL, LENYAPKAN MEREKA YANG DIHAJATI DENGAN SERTA-MERTA.

HIDUP POLITIK KONGKANG!!!
HIDUP POLITIK AJAIB!!!
HIDUP POLITIK HALIMUNAN!!!
HIDUP POLITIK KABOOM!!!

SORI YER..KENYATAAN DI ATAS TAKDE KENA-MENGENA KEPADA SESIAPA ATAU SESUATU SAMADA YANG MASIH BERNYAWA ATAU YANG DAH MAMPUS!!!!!!!!!!!!!!!!HANYALAH LUAHAN PERASAAN YANG TERAMAT LOYA DAN @#$%&*

3 comments:

Apai Ngelai said...

Salam SARAWAKKU SAYANG,

Terima Kasih sebab memperkenalkan satu blog list Sarawak yang saya cari sekian lama dulu. Kini sudah jumpa.

Salam ziarah dan salam perkenalan.
:)

Rajahmas

SAYANG SARAWAK said...

Apai Ngelai,

tq krn sudi bersahabat. semoga blog kita dpt memberi faedah kpd rakyat sarawak khasnya.

Jard The Great said...

huh?? rasuah kekadang disalahtafsirkan sbg komisen.. huhuhu...